23948sdkhjf

Procordia storsatsar i Kumla

Procordia växer och startar egen flasktillverkning i Kumla, där drycker från bland annat BOB och Ekströms tillreds.
Procordia växer så det knakar och satsningen i Kumla är ett av exemplen på företagets offensiva grepp inom livsmedelsbranschen.

Investeringen i en ny flaskblåsare för egentillverkning av flaskor ökar effektiviteten och sparar miljön. Samtidigt säkras arbetstillfällena i verksamheten genom förvärvet av JOKK bärdrycker.

Egen flasktillverkning
I Procordias anläggning i Kumla arbetar cirka 150 personer med att koka sylt och tillaga bärdryck, saft och kräm till varumärkena BOB, FUN Light, Önos, JOKK och Ekströms. Tidigare har man köpt in alla förpackningar från en extern leverantör, men idag invigs maskinen som gör egentillverkning av PET-flaskor möjlig.

– Investeringen i en ny maskin i Kumla är en betydelsefull satsning, för Procordia som företag, för våra medarbetare och för kommunen. Verksamheten blir mer effektiv och vi sparar in på transporter och energiförbrukning. För kommunen hoppas vi att satsningen samtidigt skickar en tydlig signal om Kumlas betydelse för vår verksamhet och om Procordias attraktionskraft som arbetsgivare, kommenterar Patrik Andersson, VD på Procordia i ett pressmeddelande.

Bra för miljön
Även Johan Linné, platschef på Procordias produktionsanläggning i Kumla, är nöjd med det nya tillskottet:

– Det känns väldigt roligt att den här satsningen görs hos oss i Kumla. Det är dessutom en investering som inte bara vi som företag tjänar på, utan även miljön. Vi räknar med att 80 % av transporterna försvinner då vi får plats med fem gånger så många flaskämnen per pall än när vi köper in färdigblåsta flaskor. Samtidigt har flaskblåsaren kapacitet att producera många fler flaskor per timme än tidigare.

Den nya flaskblåsaren invigs kl. 10:00 idag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111