23948sdkhjf

Minimjölken blir KRAV-märkt

Minimjölken med mindre än 0,1 procent fett har blivit KRAV-märkt. Omställningen är en del av Arlas satsning på att fördubbla eko-försäljningen till år 2015.
En god nyhet för den som tänker på både kosten och miljön, så beskriver Arla sin egen nyhet om att deras minimjölk blir KRAV-märkt.

– Att välja ekologisk mjölk är ett enkelt sätt att göra något bra för miljön. Att skaffa sig en godare vana helt enkelt. Minimjölken dricks av många som redan har goda vanor. Därför hoppas vi att minimjölkälskarna kommer uppskatta att innehållet är ekologiskt, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas ekosatsning, i ett pressmeddelande.

Att ha KRAV-märkt mjölk i minimjölken isället för oekologisk mjölk innebär stora miljövinster. Kornas foder är odlat utan kemiska bekämpningsmedel som läcker till jordar och vattendrag. Istället trivs fjärilar och bin. Likaså får kor på en KRAV-godkänd gård över hälften av fodret från den egna gården, eller intilliggande. Snacka om närodlat!

Dessutom finns det forskning som visar att ekologisk mjölk har högre halter och bättre sammansättning av de nyttiga fettsyrorna omega 3 och omega 6 än oekologisk mjölk.

– Det här är en viktig satsning för ekomarknaden, men självklart även för djuren och människornas hälsa. Arla visar också att det menar allvar med målsättningen att fördubbla sin ekoförsäljning till år 2015, säger Johan Cejie, Försäljningschef.

Senare i år, vecka 36, kommer även Arlas Yoghurt Naturell 3,0 % att bli ekologisk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078