23948sdkhjf

Gotländsk whisky på skotska fat

Det droppar för fullt i det moderna destilleriet i Roma på mellersta Gotland som hittills producerat 5 000 liter sprit
Hittills har Gotland Whisky producerat 5 000 liter råsprit som ligger lagrad på amerikanska bourbonfat och på ekfat från legendariska Laphroaig. Redan 2015 är de första buteljerna av Isle of Lime färdiga att avnjutas. Gotland Whiskys recept för att skapa en attraktiv och ekologisk whisky är att odla korn och tillverka sprit i samma område.

– Vi har de möjligheter som krävs för att tillverka upp till 60 000 liter ekologisk maltwhisky per år. Kornet växer i närheten av destilleriet och vattnet hämtar vi ur kalkstensberget, säger Anders Stumle, vd för Gotland Whisky i ett pressmeddelande.

Bygger upp verksamheten
Det moderna destilleriet har kapacitet att tillverka upp till 60 000 liter whisky per år. Det imponerande projektet har genomförts utan att låna pengar från vare sig banker eller finansinstitut.

– Kapitalet som har krävts för att bygga upp verksamheten och kunna driva den vidare kommer från våra drygt 1 200 aktieägare, men nu behövs ytterligare finansiella resurser för att fullfölja tillverkningen av Isle of Lime, fortsätter Anders.

Därför har Gotland Whisky utlyst en nyemission som pågår till och med 22 maj 2013.

– Självklart hoppas jag att nyemissionen blir fulltecknad och att den bidrar till fler aktieägare, avslutar Anders.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094