23948sdkhjf

Flera svenska återkallanden av kött från Holland

I april återkallade de holländska livsmedelsmyndigheterna 50 miljoner kilo kött. Flera svenska företag har köpt av köttet och återkallar nu i sin tur det från den svenska marknaden.
De holländska livsmedelskontrollmyndigheterna skickade i april ut ett varningsmeddelande till andra europeiska länder. Där konstaterades att det holländska livsmedelsföretagets dokumentation var så bristfällig att det inte gick att utreda köttets ursprung. Det går därför inte att utesluta att köttet är hälsofarligt. En del av partierna innehöll hästkött trots att det inte stod på förpackningen.

Troligtvis redan konsumerat
Köttet har i huvudsak sålts till företag som tillverkar köttprodukter under två år, vilket innebär att det mesta troligen redan är konsumerat. Livsmedelsverket förutsätter att det kött, som företaget levererat till Sverige och de produkter som tillverkats av det återkallas.

Svenska livsmedelsföretag har sedan varningsmeddelandet skickades ut undersökt om de köpt av köttet och i vilka produkter det i så fall hamnat. Flera företag har redan spårat och återkallat livsmedel.

- Livsmedelsverket utgår ifrån att alla svenska företag som köpt av det holländska köttet återkallar produkterna och informerar konsumenterna enligt de regler som finns säger Jan Sjögren, enhetschef på kontrollstödsenheten i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094