23948sdkhjf

Bytet till hälsosammare oljor fortsätter

Santa Maria fortsätter arbetet med att förbättra sina produkter och göra dem mer hälsosamma. Nu har turen kommit till Taco Shells, Taco Tubs och Taco Mini Tubs.
I dessa produkter som tillverkas i Mölndal, har vi ersatt certifierad palmolja med solrosolja och rapsolja. En blandning som är noga utvald för att ge samma krispiga och smakrika produkter som tidigare men med ett mycket mer hälsosamt fett. Mer hälsosam olja ligger helt i linje med företagets arbete med hållbar utveckling.

Hållbar utveckling
Santa Maria var en av de första livsmedelsproducenterna i Europa som började använda certifierad palmolja, en olja certifierad enligt Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPOs kriterier för hållbar produktion. Ända sedan 2009 har all palmolja som Santa Maria använt varit certifierad.

- Förutom att uteslutande använda uthålligt producerad palmolja är det viktigt för oss att förbättra våra produkters hälsoprofil och därför har vi arbetat systematiskt med att ersätta palmolja med andra mer hälsosamma oljor. I juni 2010 började vi att producera tortillas med rapsolja istället för palmolja och i början på 2012 ersattes palmoljan i våra tortilla chips och nachos med en blandning av solrosolja och rapsolja, en blandning som är noga utvald för att ge samma krispiga och smakrika produkter som tidigare. Nu har turen kommit till Taco Shells, Taco Tubs och Taco Mini Tubs som också alla innehåller en blandning av solrosolja och rapsolja istället för palmolja. Det resulterar i produkter med betydligt lägre nivåer av mättat fett, något som står högt upp på konsumenternas önskelistor.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lantmännen säljer sin del i Foodhills
Greenfood goes bananas
Kai Gyllström går från Arla till Atria
Vrigstads ostar lever vidare hos Gäsene
Veg of Lund påbörjar produktion i Tyskland
EU:s nya förpackningslagstiftning offentliggjord
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.11