23948sdkhjf

Lidl förlänger och utvidgar prissänkningarna

Lidl var först ut med sänkta och frysta priser och fick mycket uppmärksamhet för det. Nu förlängs och utökas initiativet till att gälla mer än var tionde vara i kedjans sortiment.

Det var den 22 mars, ett dygn efter att finansminister Elisabeth Svantesson kallat till sig vd:arna för Ica, Axfood och Coop, som Lidls utspel kom. Från och med den 27 mars sänkte den tyska utmanaren priset på cirka 100 varor och satte igång ett prissänkningsrally som ledde till att matpriserna i april sjönk för första gången på 17 månader.  

Ytterligare drygt 100 matvaror har lagts till under april och maj och nu meddelar Lidl i ett pressmeddelande att kedjan förlänger initiativet till åtminstone den 30 juni.

Den 1 juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor, vilket uppges vara mer än var tionde vara i hela Lidl Sveriges sortiment.

– Inför den stundande midsommarhelgen tar vi ytterligare steg för att bidra till att hålla tillbaka prisökningarna på mat och dämpa inflationstrycket. Vi vill att fler ska ha råd med bra mat till midsommar. Det här innebär en kostnad för oss, men vi gör det för att hjälpa de svenska hushållen, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl.

Totalt är det över 50 nya produkter som omfattas av prisinitiativet.

– Våra medarbetare på lager och i butik är de riktiga hjältarna. Sedan vi sjösatte vårt initiativ i slutet av mars har vi arbetat oavbrutet för att säkerställa att kunderna hittar det de letar efter i hyllorna när vi välkomnat nya kunder till våra butiker. Det ökade intresset kring oss visar vilken viktig roll Lidl spelar i Sverige. Det gör mig stolt att vi som den minsta av landets rikstäckande livsmedelskedjor kan påverka vardagen för många svenska hushåll. Det hoppas jag att vi även i fortsättningen kommer att göra, avslutar Jakob Josefsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094