23948sdkhjf

Fullt upp med vårbruket i Dalarna

Vårbruket är nu inne på sin sjätte vecka. I Dalarna råder för de allra flesta bönder bråda dagar då man är mitt i den intensiva perioden. De få som redan är klara önskar sig regn. Det visar LRFs vårbruksbarometer.
I Dalarna råder viss variation när det gäller hur långt man kommit. En skillnad jämfört med förra året är att man i år haft en något senare start samtidigt som man beräknar ett tidigare avslut.

– Det har varit en väldigt intensiv vårbruksperiod i år. Tack vare gynnsamt väder har vi kunnat jobba på bra och inte behövt göra några längre uppehåll. Om vädret håller i sig är min bedömning att de flesta i länet kommer att vara färdiga inom ca en vecka, säger Martin Moraeus, regionordförande för LRF Dalarna i ett pressmeddelande.

– Ju längre norrut i landet vi kommer, desto viktigare blir det med en växtförädling som är anpassad för vårt nordliga läge. Sedan hoppas vi nu att alla som har sått får ett rejält regn som sätter fart på grödorna som står och stampar i torkan, säger Kjell Ivarsson, växtodlingsexpert på LRF.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094