23948sdkhjf

Hälften nötkött och hälften grönsaker i Garants nya färs – ”billigare”

Axfood först ut med en färs som har lika mycket grönsaker som nötkött.

Axfood lanserar färsen Nöt & Grönt under Garant-märket. Den kommer att innehålla lika delar nötkött och grönsaker, och ska göra ett betydligt lägre klimatavtryck än den konventionella motsvarigheten med 100 procent kött.

– Det här är en smart och hälsosam lösning för köttfärsälskaren som vill fortsätta laga mat som vanligt och på ett enkelt sätt nära halvera sitt klimatavtryck, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Grönsakerna i färsen kommer att vara blomkål och morötter. Köttet kommer att komma från svenska gårdar och därför kommer produkten att ha en Kött från Sverige-märkning. 

Nöt & Grönt lanseras tillsammans med Generation Pep. En av säljpunkterna, förutom lägre klimatavtryck, är prisnivån på produkten. Den uppges vara runt 25 procent billigare än nötfärs.

– Vi vet att de allra flesta föräldrar idag är medvetna och vill göra ett mer hälsosamt val, men att det både kan vara kostsamt och svårt att få i barn grönsaker. Med en populär produkt som till hälften innehåller grönsaker och dessutom är billigare än vanlig nötfärs blir det lättare att göra rätt för väldigt många, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Nöt & Grönt kommer att från och med vecka 22 finnas på Willys-, Hemköp-, Tempo- och City Gross-butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125