23948sdkhjf

Martin & Servera vill ha mer surr – samarbetar med Beefarm

Martin & Servera vill motverka den minskade biologiska mångfalden. Bolaget inleder därför ett samarbete med Beefarm för att främja insekter som är viktiga för pollineringen. Beefarm placerar ut biodlares bikupor vid bönders rapsfält och mäter utvecklingen av mängden insekter, pollen och skörd.

– Beefarm arbetar, tillsammans med lokala biodlare och bönder i Halland, för att öka antalet pollinerande bin och insekter. Vi finns mitt i livsmedelskedjan mellan bonde och restauranggäst och vet att den biologiska mångfalden är hotad. Självklart vill vi stötta deras arbete, säger Emelie Hansson, hållbarhetschef Martin & Servera-gruppen.

Martin & Servera hoppas att fler insekter leder till bättre pollinerade blommor och i längden fler rapsfrön och en större skörd för bonden.

- Världens matproduktion är beroende av pollinering. På många fält finns det inte tillräckligt med vilda bin och insekter. Bina från bikuporna hjälper till och pollinerar på fälten under tiden då rapsen blommar, säger Andreas Åkesson från Beefarm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

6.726