23948sdkhjf

Eric Lundberg ny ordförande i Svensk Dagligvaruhandel

När branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel samlas för stämma och styrelsemöte tillträder Ica Sveriges vd, Eric Lundberg, som ny ordförande.

Styrelsen samlas för möte och stämma under tisdagen.

– Dagligvaruhandeln spelar en viktig roll i samhället. Svensk Dagligvaruhandel är en betydelsefull aktör och stark gemensam branschröst. Genom arbete i vår branschorganisation utvecklar vi branschen tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta leda arbetet med övriga styrelsen och tillsammans med Karin Brynell och hennes medarbetare, säger Eric Lundberg, vd Ica Sverige och ny ordförande Svensk Dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Ordförandeskapet roterar mellan medlemsföretagen Axfood, Coop Sverige och Ica Sverige. Den tidigare ordföranden, Klas Balkow, kommer att sitta kvar som ledamot. Marie Nygren, vd Coop Sverige, fortsätter sitt uppdrag som vice ordförande. I styrelsen sitter även är Jakob Josefsson, vd Lidl Sverige, Anders Wennerberg, vd City Gross och Mårten Tenne, handlare Ica Maxi Nyköping och ordförande för Livsmedelshandlarna.

Karin Brynell är vd för Svensk Dagligvaruhandel.

–  Vi möter ett ökande intresse för vår bransch från såväl politiker, myndigheter och media. Här blir det allt viktigare att vi tar ett gemensamt branschansvar och tar tillvara varje tillfälle vi kan att sprida kunskap och förståelse för dagligvaruhandelskedjornas verksamheter och förutsättningar. Jag ser fram emot att tillsammans med Eric och den övriga styrelsen utveckla vårt arbete ytterligare, säger hon i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094