23948sdkhjf

Danæg förvärvar Torggummans ägg

Danægkoncernen tar ett steg mot sitt mål om att bli Nordens ledande äggkoncern.

Danægkoncernen förvärvar Torggummans ägg vilket innebär att man tar över verksamheten för packeriet och försäljning från Väst-Farm som äger varumärket. Danæg har sedan tidigare ett samarbete det familjeägda Väst-Farm genom sitt dotterbolag Kronägg.  

– Vi är stolta och glada för att vi lyckats få ett avtal på plats, och vi har stor respekt för den verksamhet som de tidigare ägarna har skapat under 75 år sedan grundandet. Genom affären stärker vi vår marknadsposition i Norden och primärt vår svenska närvaro i Västra Götaland-regionen. Vi ser fram emot att fortsatt driva varumärket och försäljning vidare, säger Jann Dollerup Vig Jensen, koncernchef på Danaeg, och lägger till:

– Förvärvet passar bra in i vår affärsportfölj och i vår marknadsposition.

Ingen köpeskilling offentliggörs. Väst-Farm omsatte cirka 64 miljoner kronor i fjol och gjorde då en vinst på ungefär 5 miljoner. Förvärvet förväntas slutföras sista juli. 

– Genom detta förvärv får bolaget möjlighet att utvecklas och expandera ytterligare. För oss har det varit viktigt att säkerställa kontinuiteten i bolagets verksamhet och att bibehålla arbetstillfällena i Färgelanda. Väst-Farm kommer framåt att fokusera på äggproduktion på våra tre anläggningar, säger Jimmy Högberg, ägare och vd för Väst-Farm.

Kronägg kommer att sköta drift och försäljning i Torggummans ägg. Det tidigare samarbete väntas underlätta övertagandet.

– Det är viktigt för oss att bibehålla den lokala och genuina känsla som Torggummans ägg har skapat i regionen. Kronägg erbjuder redan idag lokala, närproducerade ägg i sitt sortiment som nu stärks ytterligare med fler lokala äggproducenter vilket är mycket positivt för kunder i Västra Götaland, säger Marcus Lindström, vd för Kronägg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094