23948sdkhjf

KG:s ägg växer: Köper Skåneägg och Skåneägg Produktion

I och med köpet blir KG:s ägg majoritetsägare i Skåneägg Produktion.

KG:s Ägg, som är majoritetsägare i Stjärnägg, och Skåneägg Produktion har samarbetat sedan 90-talet. Tillsammans grundande bolagen packeribolaget Skåneägg AB under 2017.

Nu har KG:s Ägg även köpt de återstående 50 procenten i Skåneägg AB. Det innebär att även Skåneägg Produktion blir ett helägt dotterbolag till KG:s Ägg. Det skriver Stjärnägg i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Täljestad Lantbruk nu fått möjligheten att förvärva Skåneägg Produktion AB. Täljestad Lantbruk är mycket duktiga företagare och äggproducenter. Våra familjer har samarbetat i tre generationer och vi känner stort förtroende för varandra, säger Erik Pettersson, vd KG:s Ägg, i en kommentar.

 Packeriet packar omkring 1,8 miljoner ägg per vecka. Där uppges ungefär 60 procent av äggen komma från Skåneägg Produktion. resten köps från närliggande gårdar.

Erik Petersson säger att det var ett naturligt steg att ta över verksamheten. Även Håkan Burlin, vd Stjärnägg, kommenterar affären:

– KG:s Äggs förvärv av Skåneägg AB är ett viktigt steg i Stjärnäggs långsiktiga strategi att vara den ledande aktören inom svensk äggnäring där vi erbjuder både lokala som nationella varumärken utifrån hållbara koncept. säger han.

KG:s ägg grundande av KG Pettersson 1973. Företaget är baserat i Linköping och har omkring 65 anställda. Sedan 2009 är KG:s tre barn barn delägare i bolaget, där sonen Erik Pettersson är vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094