23948sdkhjf

Den nya svenska livsmedelskedjan M.A.T. öppnar

Inte sedan 2003 har en ny dagligvarukedja etablerats i Sverige. Nu är det dags igen när Bergendahls i höst i Helsingborg inviger den första butiken i nya storlivskedjan M.A.T.
Den nya kedjan M.A.T vill återknyta till forna tiders saluhallskänsla i upplevelse och bemötande, samtidigt som den med sitt medvetna sortiment tilltalar moderna konsumenter med ont om tid.

M.A.T. skall med en tydlig färskvaruprofil erbjuda marknadens bästa matupplevelser och måltidslösningar för alla tillfällen. Kedjan vill bjuda på kunskap, inspiration och personligt bemötande till en prisnivå motsvarande den på City Gross stormarknader.

– Vi vill skapa butiker som återknyter till forna tiders saluhallskänsla i upplevelse och bemötande, samtidigt som vi med ett medvetet sortiment tilltalar moderna konsumenter med ont om tid, säger Peter Lund, koncernchef för Bergendahls i ett pressmeddelande.

Butik på 4 700 kvm
Pilotbutiken får en totalyta om drygt 4 700 kvm och ligger i den norra delen av Helsingborg, på tomten bredvid en av landets största Ica Maxi. Därmed ökar dagligvarukonkurrensen i närområdet, samtidigt som läget vid trafikplats Berga och bredvid genomfartsleden Ängelholmsvägen innebär att upptagningsområdet är stort.

70 nya arbetstillfällen
Rekryteringen av butikens ledningsgrupp inleds inom kort. Övriga medarbetare rekryteras från och med mitten av juli i syfte att styrkan skall vara komplett i slutet av augusti. Etableringen tillför Helsingborg ett 70-tal nya arbetstillfällen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094