23948sdkhjf

Swegreen i samarbete med tysk butikskedja

Swegreen har inlett ett samarbete med Edeka som tillsammans med handlarna Stadler + Honner har 6 500 butiker runt om i Tyskland.

Det svenska företagets vertikala odlingar inleder sitt intåg på den tyska marknaden i München. Det blir också företagets allra första utomlands.

"Internationell expansion har varit en integrerad del av vår vision för 2023, och vi är glada över att förverkliga den med ett av de största och mest respekterade namnen i branschen", säger Swegreens vd Pierre Mohlin i ett pressmeddelande.

Edeka är en av Europas tio största matbutikskedjor med sina 6 500 butiker runt om i Tyskland. Installationen av den första odlingen i landet planeras vara klar i höst.

"Genom att introducera Swegreens vertikala odlingsteknik i våra butiker strävar vi efter att revolutionera tillgången på färska, lokala och högkvalitativa grönsaker samtidigt som vi tillhandahåller en mycket futuristisk shoppingupplevelse", säger Daniel Honner som äger butiken i München där den ska sättas upp.

Avtalet signerades mellan parterna i mitten av juli och har nu kommunicerats.

I Sverige har flera butiker från Ica och Coop tagit in Swegreens odlingar i sina butiker. Så sent som juni blev det klart att Coop utökat sin satsning med tre nya butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094