23948sdkhjf

Carlsbergs utökar satsning på el-transporter

Bryggeriet tar nästa steg i sin elektrifieringsresa med Einride. 

Tidigare förra året påbörjade Carlsberg sitt elektrifieringssamarbete tillsammans med Einride. Då var det företagets lagertransporter från bryggeriet till externlagret i Falkenberg som var föremål för elektrifiering.

Ett år senare meddelar Carlsberg att de utökar sitt samarbete med Einride. Den här gången ska bland annat transporter mellan bryggeriet i Falkenberg, fabriken i Ramlösa och omlastningsterminalerna i Göteborg, Malmö och Helsingborg elektrifieras.

– Vi inledde vårt samarbete med Einride hösten 2022 då vi elektrifierade de tunga lagertransporterna i Halland. Våren 2023 utökade vi samarbetet då vi adderade ytterligare en ellastbil som dagligen kör mellan Falkenberg och Ramlösa. Nu investerar vi stort i en hållbar transportlösning för södra och västra Sverige, som kommer att bidra till att vi minskar vårt klimatavtryck avsevärt, säger Peter Hammarstedt, vd för Carlsberg Sverige, i en kommentar.

Bryggeriet kommer att ha åtta ellastbilar med släp rullandes på sträckorna med start nästa höst. Fordonen utrustas med Einrides mobilitetsplattform Einride Saga och utöver det kommer transportföretaget installera laddinfrastruktur åt Carlsberg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095