23948sdkhjf

Svegro senast att få klimatmål godkända av FN-initiativ

Svegro är den av de senaste livsmedelsproducenterna att få sina klimatmål godkända av initiativet Science Based Targets (SBTi).

Svegro, som säljer egenodlade örter och sallader från sin växthusanläggning i Färingsö utanför Stockholm, har som mål att minska redovisade utsläppsnivåer från år 2022 med 42 procent till år 2030. Utsläppen kommer främst från företagets energiförbrukning i form av uppvärmning och elektricitet.

Störst prioritet lägger Svegro däremot på att minska utsläppen för transporter, energi och svinn.

Målen har blivit godkända som Science Based Target (SBTi) och innebär att de anses vara vetenskapligt förankrade och i linje med 1,5-gradersmålet i Parisavtalet.

– Att våra mål blir antagna som Science Based Targets är ett bevis på att vi är på rätt spår och verkligen kan bidra till lägre utsläpp, säger Kristin Orrestig, vd på Svegro.

SBTi är ett samarbete mellan FN:s hållbara företagsnätverk Global Compact, CDP, World Resources Institute och Världsnaturfonden som finansieras av bland andra Ikea Foundation. Hittills har tusentals företag världen över fått sina mål godkända av initiativet och många fler ansluter sig hela tiden.

För leverantörernas del har de en tidspress från butikskedjorna att ansluta sig till SBTi-initiativet. Coop, Ica och Schwarz Group har som mål att minst två tredjedelar av leverantörerna ska ha vetenskapsbaserade mål inom ett par år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094