23948sdkhjf

”Världens starkaste papper” håller samman pet-flaskorna

Pappret ska ersätta 200 ton krympplast i Coca Colas produktion i Österrike.

Det tog tre år, från idé till att den står på butikshyllan, att ta fram pappret som ska ersätta krympplasten kring multipacken av pet-flaskor. Den så kallade hug-it-lösningen från förpackningstillverkaren Mondi är gjord av ett papper, som enligt Guinness rekordbok är världens starkaste papper. Det skriver Mondi i ett pressmeddelande.

Pappret, som bär namnet advantage springpack plus, håller ihop sex 1,5 liters pet-flaskor, upprätta och sammanhållna under transporten. Pappret är tillverkat av trä och är FSC-certifierat (trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk enligt Forest Stewardship Council) och är återvinningsbart i dagens pappersåtervinning.

– Genom att producera ett så starkt papper kan vi replikera vad plastkrympplasten gör, och leverera en säker transport av multipack och minska plastanvändningen, kommenterar Silvia Hanzelova, försäljningsdirektör på Mondi.

Till en början kommer alla 1,5 liters pet-flaskor av varumärkena Coca Cola, Fanta, Sprite och Mezzo mix att ha hug-it-lösningen i butikerna i hela Österrike.

– Med introduktionen av vår nya lösning, som är unik i världen hittills, kommer vi att kunna minska materialanvändningen med ytterligare 200 ton plast per år, tillägger Felix Sprenger, chef för försörjningskedjan på Coca-Cola i Österrike.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172