23948sdkhjf

Konkurrensverket i razzior mot flera livsmedelsföretag

Företagen misstänks ha koordinerat inköps- och försäljningspriser.

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök hos ett flertal företag i mellersta och norra Sverige som arbetar med livsmedel. Besöken har godkänts av Patent- och marknadsdomstolen för att myndigheten ska kunna säkra ytterligare bevis.

Konkurrensverket misstänker att företagen på ett otillåtet sätt kan ha koordinerat sina inköps- och försäljningspriser.

Den finska motsvarigheten gjorde samtidigt inspektioner hos vissa företag i samma bransch. De bägge myndigheterna har delvis samarbetat vid sina två undersökningar.

Konkurrensverket skriver att man har inlett en utredning och att det nu återstår att se om det finns grund för misstankarna om att det skett överträdelser av konkurrenslagen.

Enligt Konkurrens- och konsumentverket, KKV, som är den finska motsvarigheten till Konkurrensverket ska inspektionerna ha gjorts mot vissa företag inom branschen för vilda bär. I KKV:s fall utreder man om de finska företagen sysslat med oegentligheter vid inköp och grossistförsäljning av vilda bär i Finland.

De bekräftar samtidigt att dessa inspektioner gjorts till viss mån i samarbete med de oanmälda besök som genomfördes i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093