23948sdkhjf

Convini nära miljardomsättning – ”Vi ser allt större potential”

I Tyskland har försäljningen ökat med 170 procent, jämfört med förra året.

Kaffe och måltidslösningsföretaget Convini redovisar en stark tillväxt på 21 procent under årets första åtta månader 2023. Med en förväntad omsättning på över 850 miljoner kronor tror sig bolaget nå 1 miljard i omsättning tidigare än förväntat, skriver de i ett pressmeddelande.

Sedan 2019 finns bolaget även i Tyskland, vilket bedöms vara den strategiskt viktigaste marknaden. Där har försäljningen ökat med 170 procent jämfört med föregående år.

– Vi ser en allt större potential i att möta arbetsgivarnas behov av att skapa mer attraktiva
arbetsplatser. En betydande orsak till att vi växer är att vi har stort fokus på att uppfylla våra konsumenters krav och förväntningar, kommenterar Mats Palmquist vd på Convini utvecklingen.

Framgången, menar de, beror bland annat på att det har blivit allt tydligare för företag att mat och kaffe är en viktig faktor för fungerande arbetsplatser, och att det också ökar sin attraktions- och
konkurrenskraften på arbetsmarknaden.

Familjeföretaget Convini har fler än 2 200 smarta butiker och kaffemaskiner på över 5 000 kundföretag i Stockholm, Göteborg, Malmö. Sedan 2019 finns bolaget även i Tyskland i städerna Berlin, Hamburg, Köln och Düsseldorf.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078