23948sdkhjf

Scandi Standard: Tillbaka till historiska marginalnivåer

Resultatförbättringen i Scandi Standard fortsatte under det tredje kvartalet.

Nettoomsättningen ökade med 3 procent samtidigt som rörelseresultatet förbättrades med 24 procent. Med en stabil grund att stå på förflyttar bolaget fokus till den framtida tillväxtresan och långsiktigt värdeskapande. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt över att vi nu är tillbaka till historiska marginalnivåer. Det är betryggande att vi genom de operationella och finansiella åtgärder vi nu genomfört har etablerat en stabil grund för nästa steg på vår tillväxtresa, skriver Jonas Tunestål, vd och koncernchef Scandi Standard.

Scandi Standard, med bland annat varumärket Kronfågel, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2023 på 139 miljoner kronor (112).

Rörelsemarginalen uppgick till 4,2 procent (3,5).

Nettoomsättningen uppgick till 3.308 miljoner kronor (3.202).

Nettoresultatet uppgick till 90 miljoner kronor (66).

– Scandi Standard har en unik marknadsposition i en bransch som förutspås fortsätta växa. Vi har en god finansiell ställning som skapar utrymme för fortsatta strategiska satsningar. Scandi Standard har operativa skalfördelar och geografisk riskdiversifiering då vi är etablerade i de lokala marknader där vi bedriver verksamhet. Vi är bättre tillsammans och med Scandi Standards engagerade medarbetare är jag övertygad om att vi har rätt förutsättningar att fortsätta lyckas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078