23948sdkhjf

Paulig satsar på start-up: Målet skapa ny kaffesort

Franska foodtech-bolaget Amatera tror att bönan kan vara på marknaden redan om tre till fem år.

Efterfrågan på kaffe kräver nya lösningar. Plantor som behöver högre motståndskraft mot klimatförändringar för att säkerställa tillgängligt och prisvärt framöver samt att produktionen är ekonomiskt och miljömässigt hållbar. Det är slutsatsen som Paulig drar när de investerar i det franska start-up-bolaget Amatera.

Målet är att skapa en ny kaffesort som kombinerar den rika smaken från Arabica-bönan med den tåligare Robusta-bönan som ger en bättre skörd. står det.

– Eftersom kaffe är en av Pauligs huvudprodukter är vi såklart glada över att den första lösningen från Amatera fokuserar på just kaffe och ser också ett stort intresse från våra diskussioner med leverantörer, traders och kunder. Vi är fortfarande i början av resan, men teamet och deras partners är i världsklass och jag ser fram emot vad de kan åstadkomma, säger Marika King, chef för Pinc, som är Pauligs riskkapitalgren.

Omar Dekkiche är vd och medgrundare av Amatera. Hon tror att de första bönorna kan vara på marknaden om tre till fem år.

Det franska foodtechbolaget Amatera Biosciences utvecklar en bioteknikplattform utan GMO optimerad för perenna grödor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109