23948sdkhjf

Europeiskt patent för Skånemejeriers ursprungsmärkning

Skånemejeriers system för ursprungsmärkning av mjölk har fått ett europeiskt patentskydd.
Skånemejeriers system för ursprungsmärkning har fått ett europeiskt patentskydd, enligt ett pressmeddelande. Med systemet kan konsumenterna enkelt se från vilka gårdar mjölken i förpackningen kommer, via hemsidan eller en smartphone-app.

Vilken gård mjölken kommer ifrån
Funktionen att kunna se mjölkens ursprung ner till gårdsnivå har varit i drift sedan 2010. Ursprungsfunktionen är kopplad till systemet inom produktionen som kontrollerar varifrån råvaran kommer och hur den behandlats genom hela produktionskedjan. Genom att skriva in datumkoden på mjölkförpackningen på Skånemejeriers hemsida eller i en smartphone-app kan konsumenterna se från vilka gårdar mjölken i förpackningen kommer.

– Att veta varifrån maten kommer och hur den har producerats blir allt viktigare. Med vårt system för ursprungsmärkning kan konsumenten vara säker på att mjölken alltid kommer från våra gårdar, säger Charlotte Westergren, kategoriansvarig för mjölk inom Skånemejerier.

Investerar ytterligare i ursprungsmärkningen
Skånemejerier investerar nu för att snart kunna visa mjölkråvarans ursprung i mjölk och övriga mejeriprodukter, till exempel grädde, ost, filmjölk och yoghurt.

Det europeiska patentskyddet innebär att ingen annan producent i Europa kan tillämpa ursprungsmärkningen på samma sätt som Skånemejerier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125