23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Stjärnägg ska minska CO2-utsläppen med 35 procent

Baserat på FN:s globala mål har Stjärnägg valt ut fem fokusområden.

Enligt ett pressmeddelande har Stjärnägg under det gångna året arbetat med utbildning inom hållbarhet, genomförande av klimatberäkningar och påverkansanalyser i hela företagets värdekedja samt en omfattande dialog med intressenter.

De fem hållbara strategierna som bolaget ska fokusera på är människa, affärer, packerier, djuromsorg och lantbruk. Åtagande i strategin är bland annat minska utsläppen per kilo ägg med 35 procent till 2030.

– En aktiv och nära samverkan med våra intressenter i såväl framförvarande, som bakomvarande led kommer att vara en förutsättning för att vi ska nå framgång med vår strategi, kommenterar Mikaela Schain, hållbarhetschef på Stjärnägg, i pressmeddelandet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093