23948sdkhjf

Varannan såld julmust är sockerfri

40 miljoner liter julmust dricker svenskarna varje år och varannan liter som säljs av Apotekarnes Julmust är idag en sockerfri variant.

Sockerfritt inom läsk har sedan länge varit trendigt. Men nu har man även börjat se samma trend inom musten. Tidigare har Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier, spekulerat i varför konsumenterna börjat dricka mer sockerfri must.

– Vi har sedan tidigare sett en stark trend av sockerfritt inom läsk, men det är först nu vi även börjar se samma trend inom musten. Kanske beror det på att vi vant oss vid den sockerfria smaken, sa Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier, då.

Apotekarnes Julmust har märkt av trenden då de sett en stor tillväxt bland deras sockerfria varianter. Varannan julmust som Apotekarnes säljer är sockerfri.

– Apotekarnes Julmust är en självklarhet för många av oss under julen. Vi är glada och stolta att förse svenskarna med julkänsla och värna om såväl tradition som innovation genom vår julmust, säger Johan Kikas, marknadschef för Vatten och Läsk på Carlsberg Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078