23948sdkhjf

Lyckegård sparkar sin vd och renodlar bolaget

Soil & Seed ska genomgå en strategisk översyn som kan leda till att hela affärsområdet avyttras.

Holdingbolaget Lyckegård erbjuder genom sina dotterbolag lösningar för hållbar växtodling och grönytor. Verksamheten består av affärsområdena, Soil & Seed som avser jordbearbetning, sådd och mekanisk ogräsbekämpning samt Water & Outdoor som avser bevattningssystem och grönyteskötsel.

Styrelsen har nu beslutat att det börsnoterade bolaget ska renodlas mot bevattning och grönyteskötsel. Samtidigt meddelas att vd Christian Bjärntoft sägs upp.

Affärsområdet Water & Outdoor etablerades under 2022 och inledningen av 2023 då Bolaget förvärvade tre bolag inriktade mot bevattning och grönyteskötsel. Det står nu för cirka 75 procent av Lyckegårds omsättning och visar god lönsamhet.

Den strategiska översynen kan leda till att hela eller delar av affärsområdet Soil & Seed kan komma att avyttras genom försäljning eller utdelning och notering på lämplig marknadsplats, skriver Lyckegård i ett pressmeddelande.

I och med renodlingen förväntas koncernen skifta fokus från lantbruksredskap till bevattningsutrustning. Styrelsen bedömer att det krävs en ny ledningsstruktur och säger därför upp sin vd.

– Jag vill passa på att tacka Christian Bjärntoft för hans tid i bolaget där han mycket framgångsrikt under fem år som vd utvecklat verksamheten och även tagit bolaget till Nasdaq First North. När koncernen nu går in i nästa fas av renodling mot bevattning och grönyteskötsel så är det naturligt att göra det med en ny ledningsstruktur, säger Anders Holm, styrelseordförande för Lyckegård Group, i en kommenter.

Lyckegårds CFO Daniel Nilsson blir tillsvidare tillförordnad vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.435