23948sdkhjf

Köttimportören Norvida köper svenskt charkbolag

Från att ha varit delägare förvärvar Norvida hela charkbolaget Specialchark.

Köttimportören Norvida köper resterande 75 procent av aktierna i Specialchark i Stockholm, efter att ha ägt 25 procent sedan tidigare.

Anledningen är att säkerställa Specialcharks kommande generationsskifte för att kunna fortsätta den positiva utveckling som bolagets tidigare ägare skapat. Det skriver Norvida i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att, tillsammans med Specialchark, möta de utmaningar och möjligheter som branschen erbjuder, och ser att förvärvet kommer att stärka vår position som en ledande aktör inom kött- och charkindustrin, kommenterar Jörgen Levin, vd på Norvida.

Affären möjliggör investeringar inom områden som teknologi, produktutveckling och marknadsföring, investeringar som ska positionera båda företagen långsiktigt.

Specialchark kommer att drivas som ett eget bolag under nuvarande ledning.

– Det ger oss mycket goda möjligheter att fortsätta utveckla verksamheten och säkerställa vår position som ledande producent av premiumkorvar, konstarerar Ola Janheim, vd på Specialchark.

Specialchark Stockholm AB har 31 anställda och omsatte 76,2 miljoner kronor 2022 med en ebit på -689 000 kronor samma år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078