23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Livsmedelsverket: Avalkoholiserat vin får kallas vin

Men att det är avalkoholiserat måste synas.

Den 8 december förra året införde EU nya märkeskrav för vin. Men även vägledning för avalkoholisering av vin och märkning av avalkoholiserat vin.

Det är numera tillåtet att avalkoholisera ett vin och fortfarande kalla det vin även om alkoholhalten understiger den tillåtna lägsta alkoholhalten för vinprodukten. 

Alkoholhalten ska alltid anges på ett sådant vin och dessutom någon av termerna ”avalkoholiserat” eller ”delvis avalkoholiserat” beroende på produktens verkliga alkoholhalt. ”Avalkoholiserat” vin får ha högst 0,5 volymprocent alkoholhalt.

Läs mer på Livsmedelsverket.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078