En ny undersökning från Sveriges ledande hamburgerbrödtillverkare Korvbrödsbagarn visar att närmare nio av tio svenskar tycker att den hemgjorda hamburgaren är godare än den färdigköpta. Och närmare var tredje svensk skulle vilja laga hamburgare hemma minst en gång per vecka.
- Försäljningen av konsumentpackade hamburgerbröd har ökat kraftigt de senaste åren. Vi har sett en förändring i köpvanan, hamburgerbröd har gått från att vara en sommarprodukt till att bli en året runt-produkt. För att möta den ökande trenden fokuserar vi på produktutveckling för att möta konsumenternas behov ytterligare, säger Lars Olander, marknadschef Korvbrödsbagarn, i ett pressmeddelande.
Undersökningen visar också att hela åtta av tio svenskar uppfattar den hemlagade hamburgaren som nyttigare än de färdigköpta hamburgare. Anledningen till varför man väljer att göra hamburgare i hemmet är främst för att det smakar gott och är godare än de färdigköpta. Det är inte främst för att det går snabbt och är enkelt.