23948sdkhjf

Världskock utvecklar vegoburgare med Peas of Heaven

Tillsammans med världskocken Marcus Samuelsson vill de öka utbudet av växtbaserad kost.

Livsmedelsföretaget Peas of Heaven har tillsammans med stjärnkocken Marcus Samuelsson ingått ett partnerskap för att öka utbudet av plantbaserat och göra det mer eftertraktat. Den första produkten är  Mboom burger, en växtbaserad hamburgare baserad av ärtor och svamp. Den kommer lanseras hos restaurangkedjan Bastard Burger och blir permanent i kedjan som det vegetariska alternativet.

– Vi har länge sökt efter en ersättare till vår gröna meny och är stolta att introducera en svensk produkt, som varken kompromissar med smak eller kvalitet, säger Simon Wanler, vd och medgrundare Bastard Burgers, i ett pressmeddelande.

I det fortsatta samarbetet ska de utveckla fler produkter och bredda sortimentet med ambitionen att sälja produkterna i dagligvaruhandeln.

– Som bolag strävar vi långsiktigt efter att normalisera inställningen till vegansk mat. Att utmana, skapa och forma framtidens mat i samarbete med en av världens främsta och innovativa kockar utgör en fantastisk möjlighet för oss, säger Lucas Karlsson, grundare Peas of Heaven.

Peas of Heavens grundare, Lucas Karlsson och Marcus Karlsson, och kocken Marcus Samuelssons vägar korsades för drygt ett år sedan. Tillsammans har de utvecklat över 40 olika versioner av burgaren som till slut landade i Mboom burger.

– Det är vårt ansvar som kock och producenter att hjälpa till att sänka trösklarna, göra det enkelt för konsumenterna i vardagen och framförallt att skapa en otrolig, aptitretande produkt. För mig handlar det inte om ett antingen eller, det handlar om att skapa alternativ och möjligheter. växtbaserad mat är framtiden och vi strävar efter att utbudet av veganskt protein ska vara lika omfattande och eftertraktad som kött inom de kommande fem åren, säger Marcus Samuelsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.087