23948sdkhjf

Norrmejerier avslutar året med rekordomsättning

Förbättrar resultat med 39 miljoner kronor mot föregående år.

– Det har varit ett år präglat av osäkerhet, men tack vare vår förmåga att snabbt anpassa oss till rådande marknadsläge och fokusera på att effektivisera vår verksamhet har vi lyckats förbättra vårt resultat och försvara vår marknadsposition, säger Gerhard Bley, vd för Norrmejerier.

Norrmejeriers totalomsättning för 2023 uppgick till 2 246 miljoner kronor, jämfört med 2 076 miljoner kronor 2022, vilket är rekordomsättning. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mejeribranschen har haft det tungt under året där flera mejerier har valt att höja mjölkpriset till mjölkbönderna för att få lönsamhet. Norrmejeriers mjölkpris är förnärvarande 4,76 kronor per kilo, vilket även det är rekordhögt för bolaget, står det.

– Vi har fortsatt att fokusera på att skapa långsiktigt värde för våra ägare, de norrländska mjölkbönderna, även om vi inte är i mål. Samtidigt fortsätter vi att leverera kvalitetsprodukter till våra kunder. Vi har även gjort betydande framsteg i vårt hållbarhetsarbete, vilket är en central del av vår vision för framtiden, kommenterar Göran Olofsson, mjölkbonde och styrelseordförande för Norrmejerier.

Norrmejerier siktar på nationell tillväxt och vill vara drivande inom konsumentriktad innovation. Under 2024 kommer utveckling av den befintliga varumärkesportföljen att prioriteras, tillsammans med en större satsning på produktutveckling inom ost- och mejeriportföljen.

Resultat efter finansiella poster: 15 miljoner kronor (-24 miljoner kronor)

Omsättning 2 246 miljoner kronor (2 076 miljoner kronor)

Faktisk ersättning invägd mjölkråvara, inklusive föreslagen vinstdelning: 4,76 kr/kg (4,72 kr/kg)

Invägning: 196 miljoner kilo (198 miljoner kilo)

Antalet aktiva mjölkbönder i december 2023: 275 stycken

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.844