23948sdkhjf

Nordic Sugar investerar

I år avsätts 130 milj. DKK för att förbättra miljön, energiförbrukningen och driften av sockerfabriken i Nakskov.
Just nu arbetas det med upp emot 25 projekt på sockerfabriken i Nakskov. Nordic Sugar investerar ca 130 miljoner DKK i en rad åtgärder som i hög grad kommer att förbättra miljön, energiförbrukningen och driften av fabriken.

– Det är den hittills största investeringen under ett enskilt år här på fabriken. Tillsammans med satsningarna förra året har det skett investeringar för över 230 miljoner DKK på två år, berättar fabriksdirektör Klaus Bøggild, i ett pressmeddelande. Under kampanjen 2012 drabbades vi av en del tekniska utmaningar. Därför är det mycket uppmuntrande för såväl odlare som alla medarbetare på Nakskov att våra ägare satsar så mycket på att optimera och framtidssäkra en effektiv sockerfabrik.

Ångtork gagnar miljön
Den största investeringen är en ny ångtorkanläggning som kommer att bli världens största. Bara detta rör sig om en investering på ca 130 miljoner DKK, varav halva beloppet låg i förra årets budget och resterande ligger i årets. Det är årets enskilt största investering i Nordic Sugar, berättar teknisk direktör Jesper Thomassen.

– Våra investeringar fokuserar på åtgärder där vi med den senaste tekniken kan fortsätta att utveckla produktionen i en energiriktig riktning. Sedan 1990 har vi minskat energiförbrukningen markant och mer än halverat koldioxidutsläppen. Ångtorken stärker samtidigt vår konkurrenskraft. Vi sparar vad som motsvarar 7 000 hushålls energiförbrukning. Dessutom får fabriken ökad torkkapacitet, påpekar Jesper Thomassen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.172