23948sdkhjf

Minskad omsättning för whiskybolag

High Coast Distillery redovisar minskad omsättning och rörelseresultat för 2023.

Whiskytillverkaren High Coast Distillery redovisar ett ebitda-resultat på 17,3 miljoner kronor för sitt helårsresultat 2023 (20,0).

– Vi kan med stolthet visa upp vår årsredovisning för 2023 och blicka tillbaka på ett starkt år där vi fortsätter att förbereda bolaget för framtida expansion och internationalisering. Vårt positiva resultat visar att vi har kontroll på våra kostnader, har attraktiva produkter och är ett välmående företag, kommenterar vd:n Linus Håkansson.

2023 års nettoomsättning uppgår till 57,8 miljoner kronor (60,5) och ett rörelseresultat om 10,8 miljoner kronor (14,3). Den lägre omsättningen ska bero på lägre exportorderingång som påverkat det ekonomiska läget för whiskytillverkarens exportmarknader.

Produktionstakten uppgick till en fortsatt produktion om 280 000 liter ren alkohol, LPA, per år.

– Genom att fortsätta leverera ett positivt resultat lägger vi ännu ett år bakom oss där vi befäster vår position som ett starkt och framgångsrikt whiskydestilleri. Nu blickar vi förväntansfullt mot 2024 med fortsatt fokus på internationaliseringen tillsammans med en stark lokal förankring, säger Linus Håkansson.

I rapporten uppger whiskytillverkaren att deras nya lagerhus förväntas stå färdigt under andra kvartalet i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063