23948sdkhjf

Marel köper en del av verksamheten i Carnitech AS

Marel har tecknat ett avtal med förvaltaren i konkursboet Carnitech AS om att köpa Carnitechs kvarn och blandare aktiviteter.
Marel har tecknat ett avtal med förvaltaren i konkursboet Carnitech AS om att köpa Carnitechs kvarn och blandare aktiviteter efter Carnitech konkurs den 21 Juni 2013, enligt Marel. Den uppköpta delen av Carnitech passar strategiskt bra för Marel och ger företaget en starkare position på marknaden.

Innan konkursen ägdes Carnitech av American Industrial Acquisition Corporation (AIAC) - en privatägd industrigrupp som köpte Carnitech av Marel under 2010.

- Kvarn och blandar produkterna passar väl in i Marel strategi om att vara kundernas förstahandsval som leverantör av integrerade system, produkter och tjänster för bearbetning av fisk, kött, fågel och vidareförädling. Vi vet från vårt tidigare ägande i Carnitech att det finns goda möjligheter i Carnitech, och detta gör att vi kan ge serva våra kunder ännu bättre och erbjuda fler kompletta processlösningar , säger Sigsteinn Gretarsson, COO på Marel.

Genom att lägga till dessa produkter til produktportföljen, stärker Marel sina möjligheter inom vidareförädling där Carnitech var en stark leverantör av kvarn- och blandnings utrustning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079