23948sdkhjf

Bolaget Kockens försvinner – slukas av systerbolag

Kockens AB införlivas i systerföretaget Culinar AB. Varumärkena Kocken och Leilas kommer att finnas kvar.

Den ekonomiska föreningen Sveriges Stärkelseproducenters Förening slår samman sina två bolag Kockens AB med Culinar Sverige AB. Det innebär att Kockens AB som bolag upphör och de välkända varumärkena Kockens och Lailas hamnar i Culinar Sverige AB:s regi, när sammanslagningen träder i kraft den 1 september.

Det är en sammanslagning som är viktig menar Hans Holmstedt, vd och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenters Förening.

– Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och på det här sättet samlar vi krafterna inom vår koncern, effektiviserar och skapar fokus för ett hållbart och förfinat kunderbjudande framåt, säger han i ett pressmeddelande.

Förändringen ska leda till en enklare struktur och ”samla all kompetens och på så vis ytterligare förfina och förbättra företagets kunderbjudande och service inom industri, dagligvaruhandel, restaurang och storhushåll”, står det.

Sveriges Stärkelseproducenters Förening har omkring 400 lantbruk som ägare och runt 500 anställda. Bolaget omsätter cirka 1,2 miljarder kronor, enligt senaste bokslutet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063