23948sdkhjf

Tar in 28 miljoner till supervetet

Göteborgsbaserade Olsaro ska skala upp supervetet som är salttolerant.

Vetet som tagits fram av Olsaro, som listas på plats 392 av världens mest inflytelserika foodtechbolag, möjliggör odling på saltkontaminerad mark som annars ligger obrukad under torrperiod. Det kan ge en extra odlingssäsong för bönderna, visar tester i Bangladesh där veteskörden ökade med 52 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nu har bolaget i en investeringsrunda tagit in 2,5 miljoner euro, cirka 28 miljoner kronor, för att fortsätta utveckla arbetet. En av investerarna är Pauligs riskkapitalgren, PINC.

– Investeringen kommer att göra det möjligt för oss att utöka vår geografiska räckvidd, förfina vår egenutvecklade teknik plattform och fortsätta vår resa mot upptäckten av grödor som kan frodas i utmanande klimatförhållanden, vilket ökar livsmedelssäkerheten och motståndskraften i det globala livsmedelssystemet, kommenterar Elén Faxö, vd Olsaro.

Bakom supervetet ligger mer än tio års forskning för att hitta egenskaper i vete som klarar av hårdare klimat, använder kväve mer effektivt, eller till och med kan göra vetet mer näringsrikt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078