23948sdkhjf

Vapiano tar bort E-nummer

Pasta- och pizzakedjan tar bort merparten av tillsatserna i tiramisú, sedan innehållet uppmärksammats i boken ”Saltad nota”.
I Mats-Eric Nilssons bok, som granskar kafé- och restaurang mat, får läsaren reda på innehållet i ett stort antal rätter hos landets största restaurang-, kafé- och närbutikskedjor. Bland annat har pasta- och pizzakedjan Vapiano granskats och det visade sig att flera halvfabrikat och råvaror som innehåller en rad tillsatser och andra industriella ingredienser används i maten.

Ett exempel är efterrätten Tiramisù della casa, Husets tiramisù, där man istället för riktiga ägg har använt äggvite- och äggulemix, som förutom den riktiga råvaran även innehåller vatten samt fem respektive två E-nummer.

Enligt ett pressmeddelande har Vapiano valt att ta bort båda äggmixerna och använder nu istället riktiga ägg i tiramisùn.

-Vi har ganska nyligen ändrat vårt recept på tiramisu, vilket är en konsekvens av arbetet kring din bok. Vi vill ständigt förbättra oss och fortsätter med arbetet. Detta var en ganska enkel sak att byta ut. Nu letar vi fler, skriver företagets marknadsföringschef Linda Nordlund i ett mejl till Mats-Eric Nilsson.

Vapiano överväger även att i framtiden låta alla ingrediensförteckningar vara lätt tillgängliga för restaurangernas gäster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093