23948sdkhjf

Orkla investerar 20 miljoner i godis – mer är på gång

Efterfrågan på svenskt godis utomlands har ökat. Det menar Orkla Confectionery & Snacks som ökar kapaciteten i Bubs godisfabrik i Jönköping redan till sommaren.

Det är framför allt i USA och Australien som suget efter svenskt godis ökar. Orkla Confectionery & Snacks investerar därför 20 miljoner kronor i fabriken i Jönköping, och fler långsiktiga investeringar är på gång. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi märker av den internationella trenden genom allt fler internationella besökare på hemsidan, följare i sociala medier och många nya förfrågningar från internationella grossister. Det är otroligt roligt att se folks förundran och entusiasm när de tar de första tuggorna på en svensk döskalle, oval eller blixt, säger Niclas Arnelin, affärsområdeschef för konfektyr på Orkla Confectionery & Snacks Sverige och tidigare vd på Bubs.

Till en början handlar det om en större utbyggnadsplan, som ska öka kapaciteten cirka 20 procent.

– När vi nu ökar kapaciteten, både på kort sikt och i kombination med våra planer på längre sikt, så hoppas vi även kunna nå en mer internationell marknad. I dagsläget går ungefär 25 procent av vår produktion på export, framför allt till våra nordiska grannländer, säger Niclas Arnelin.

Bubs Godis är ett svenskt familjeföretag och har funnits sedan 1992. I fabriken i Jönköping arbetar cirka 50 personer. Bolaget köptes av Orkla Confectionery & Snacks 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078