23948sdkhjf

HK Scan säljer även sin danska verksamhet – affär på halv miljard

Affären följer på försäljningen av den svenska verksamheten till Lantmännen. ”Vi är starkt finländska i vår kärna”, kommenterar HK Scans vd.

I början av mars kunde Food Supply meddela att det pågick diskussioner om att HK Scan skulle sälja sin danska verksamhet. Då var det fortfarande oklart kring om det skulle bli en affär, men nu meddelar HK Scan att de säljer sin danska verksamhet till Plukon Group i Nederländerna. 

Köpeskillingen landar på 44,6 miljoner euro, motsvarande cirka 520 miljoner svenska kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

– Försäljningen av den danska verksamheten kommer att fortsätta att stärka bolagets balansräkning och göra det möjligt för oss att bättre fokusera på våra återstående verksamheter. Efter beslutet att sälja den danska verksamheten har utvärderingen av koncernstrukturen slutförts för tillfället. Vi är starkt finländska i vår kärna, men förblir ett internationellt verksamt börsbolag, kommenterar HK Scans vd Juha Ruohola.

Från och med rapporten för det första kvartalet kommer verksamheten att räknas som tillgångar som hålls för försäljning och presenteras som avvecklade verksamheter. Transaktionen väntas slutföras under 2024 och kräver fortfarande godkännande från danska myndigheter.

Nyligen köpte Lantmännen HK Scans svenska verksamhet, med varumärken som Scan, Pärsons och Bullens.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063