23948sdkhjf

Hon blir ny vd för Greenfood-bolaget

Kaisa Malmberg blir vd för finska frukt- och grönsaksaktören Satotukku.

Satotukku, en del av Greenfoodkoncernen, har funnits på den finska marknaden i cirka 60 år och sedan 1998 har Tomi Hakkarainen suttit vid rodret. Men till sommaren kommer Satotukkus kommersiella chef Kaisa Malmberg ta sig an vd-rollen. Kaisa Malmberg har arbetat på bolaget sedan 2015. I ryggsäcken har hon en magisterexamen i livsmedelsvetenskap och en kandidatexamen i livsmedelsekonomi med specialisering inom näringslära och ekologisk livsmedelsproduktion.

– Jag är både stolt och förväntansfull över att nu tillträda som vd för ett företag som byggt ett så starkt förtroende hos kunderna genom åren. All entusiasm och expertis gör oss till den starka aktör vi är idag, och den resan ska vi fortsätta, säger Kaisa Malmberg i pressmeddelandet.

Kaisa Malmberg tar över i en tid där branschen står inför en rad utmaningar när finländarna konsumerar mindre frukt och grönt samtidigt som hållbarhetsaspekten är viktig.

– De kommande åren kommer att bli spännande. Branschen kommer att möta utmaningar kopplade till klimatet, sourcing från nya länder, samtidigt som vi ser att de finska varukorgarna innehåller mindre frukt och grönt på grund av det ekonomiska läget. Men allt går i cykler och Satotukku har starka rötter. Vår affär är inte är en sprint, utan ett långlopp, säger Kaisa Malmberg.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156