23948sdkhjf

Framtidens kvinnliga ledare korad

Sveriges chefsorganisation Ledarna har korat Sandhya Mathur, chef på Unilevers fabrik GB Glace i Flen, till Framtidens kvinnliga ledare.

För 18:e året i rad har cheforganisationen Ledarna korat Framtidens kvinnliga ledare. Utmärkelsen ges till ingenjören, som började sin karriär som miljöchef på Pepsifabriken i Mumbai, Sandhya Mathur.

– Jag är så glad över utmärkelsen Framtidens kvinnliga ledare. För mig är hållbarhet, jämlikhet, mångfald och inkludering, allas lika värde, viktigt, och mitt ledarskap utgår alltid från det, kommenterar Sandhya Mathur utmärkelsen i ett pressmeddelande.

Sandhya Mathur flyttade till Sverige för sex år. På fabriken i Flen ansvarar hon för drygt 200 medarbetare med 25 nationaliteter. När fabriken i Flen blev utnämnd till en av de bästa fabrikerna i Europa för något år sedan bidrog Sandhya starkt till utfallet.

– I sin roll ansvarar Sandhya Mathur för en miljardaffär på glassfabriken i Flen, och hon har skapat en arbetsmiljö där människor från olika kulturer samarbetar för att nå goda resultat. Sandhya är en verklig förebild och en mycket god representant för Framtidens kvinnliga ledare, säger Andreas Miller, förbundsordförande Ledarna och jurymedlem Framtidens kvinnliga ledare.

Juryn motivering:

Inkluderande ledarskap och lyhördhet är framgångsreceptet för årets vinnare. Med sitt balanserade och anpassade ledarskap har hon lyckats bygga ett framgångsrikt team på 200 medarbetare med fler än 25 nationaliteter. Som chef lockar hon fram medarbetarnas styrkor och ger verktyg så att alla kan uppnå sin fulla potential. Årets vinnare har gått från en anställningsintervju på svenska, efter att bara ha varit i landet i sex månader, till en raketkarriär med ansvar för en miljardaffär på glassfabriken i Flen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078