23948sdkhjf

Swegreen satsar på odling i små butiker

Det mindre odlingskonceptet, Saga, installeras i två små Icabutiker. Väntas skörda 2 000–3 000 sallader och örter i månaden.

Vertikalodlaren Swegreen öppnade nyligen en odling på Ica Supermarket i Rimforsa, och om ett par veckor kommer Ica Supermarket Sävja att göra detsamma. Produktionsvolymen beräknas ligga på 2 000–3 000 sallader och örter i månaden.

– Responsen är otroligt positiv. Vårt mål är att skapa ett hållbart och effektivt livsmedelsproduktionssystem som möter behoven på lokala marknader, och Saga installationen är ett viktigt steg mot att uppnå det, kommenterar Swegreens vd Pierre Mohlin i ett pressmeddelande.

Tidigare har Saga installerats på Hemköp i Norrköping, flera Coop butiker i Stockholmsregionen samt ett par restauranger i Norrköping och Linköping.

– Vi är glada över att samarbeta med Swegreen och introducera denna innovativa butiksodling i vår butik. Det är en fantastisk möjlighet att erbjuda våra kunder de färskaste, lokalt odlade grönsakerna samtidigt som vi skapar en unik shoppingupplevelse, konstarerar handlarna Joakim och Emil Thörnberg, Ica Supermarket Rimforsa.

Tidigare nådde Swegreen, tillsammans med Grönska Stadsodling, en milstolpe med över 150 000 grödor sålda under ett år på Coop Butiker & Stormarknader butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094