23948sdkhjf

Hon är ny Sverigechef för Mondelez – efterträder nya Nordenchefen

Julia Lindberg lämnar Mathem för att ta över ansvaret för Mondelez Sverige från Martina Flemström, som går vidare till en ny roll som vd för Mondelez Norden.

Julia Lindberg, som tillträdde som Sverigechef den 3 juni, kommer närmast från rollen som CCO på Mathem.se och har en lång karriär inom konsumentvarubranschen.

Hon började på Procter & Gamble 2005 och under sina nio år där hade hon flera olika roller inom sälj och marknad. Därefter började hon på Unilever där hon hade roller som category director och transformation director. Efter sex år på Unilever blev hon vd på La Lorraine. 

Under de senaste tre åren har hon utforskat e-handelsvärlden som CCO på Mathem.se, med ansvar för sortiments- och prissättningsstrategi samt strategiska inköp.

– Julia har en djupgående kunskap och en omfattande erfarenhet av att arbeta inom livsmedelssektorn, och jag känner mig väldigt trygg med att lämna över ansvaret för Mondelez svenska verksamhet till henne. Jag är övertygad om att hon tillsammans med alla våra kollegor kommer fortsätta att utveckla Sveriges mest älskade choklad, säger Martina Flemström i en kommentar.

Julia Lindberg ser mycket fram emot sitt nya jobb på Mondelez i Sverige. 

– Som så många andra har jag alltid älskat Marabous choklad och O’boy, två av våra mest kända varumärken. Med Mondelez senaste investering i svensk chokladtillverkning har vi alla förutsättningar att fortsätta utvecklas. Det är klart att ökade råvarupriser, inflation och andra omvärldsfaktorer är utmanande, men jag ser fram emot att ta mig an detta tillsammans med resten av teamet på Mondelez Sverige och Marabou. Efter mina första dagar kan jag konstatera att det finns en stark och stolt kultur på företaget, och jag känner mig varmt välkommen in i Marabou-familjen, säger Julia Lindberg.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078