23948sdkhjf

Göteborgs Kex stoppar produktion efter främmande ämne i enzym

Göteborgs Kex stoppade produktionen av smörgåsrån tillfälligt på grund av främmande ämne i enzym.
Göteborgs Kex har fått information från en leverantörer av enzym, att ett främmande ämne som heter kloramfenikol, funnits i den enzymblandning som köpts in och använts vid tillverkning av Smörgåsrån. Smörgåsrånen används även vid tillverkning av Jätten, Hushållswafers och Remi mint, enligt ett pressmeddelande.

I samråd med Livsmedelsverket stoppade Göteborgs Kex produktionen tillfälligt och har ersatt enzymblandningen med ny. Produktionen är nu åter igång.

Behöver inte återkallas
En del av de produkter som finns ute till försäljning i butik kan innehålla mycket små mängder av det förbjudna ämnet. Produkterna är enligt Livsmedelsverket helt ofarliga att äta och behöver därför inte återkallas.

− Vi beklagar det inträffade och den eventuella oro det skapat för våra konsumenter. Vi vill också betona att det rör sig om försumbara mängder av det förbjudna ämnet som kan ha hamnat i produkterna och att det enligt Livsmedelverket är helt ofarligt att äta dessa produkter. Vi ser nu över leveranserna av det aktuella enzymet för att säkerställa att detta inte händer igen, säger Nicklas Sjöqvist, kommunikationschef på Göteborgs Kex.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078