23948sdkhjf

Svenska Ägg ny medlem i KRAV

Svenska Ägg blir medlem i KRAV.
Ytterligare en viktig branschorganisation, Svenska Ägg, blir medlem i KRAV, som nu har 27 organisationer från livsmedelssektorn bakom sig.

Under 2000-talet har den totala äggkonsumtionen ökat och idag är alla ekoägg som säljs i Sverige KRAV-märkta. De KRAV-märkta äggen står för 12 procent av marknaden där Svenska Ägg är en av de stora aktörerna.

– För tre till fyra år sedan hade vi en kraftig ökning av konsumtionen av ekoägg och sedan planade den ut. Nu börjar konsumtionen öka igen, säger Jan-Olof Bohlin ordförande för Svenska Äggs packeriråd i ett pressmeddelande.

Ökade kunskaper
Jan-Olof Bohlin hoppas att medlemskapet i KRAV kommer att öka Svenska Äggs kunskaper om nya trender och idéer. Han hoppas också att företaget kan tillföra KRAV synpunkter och erfarenheter.

– Svenska Ägg är en viktig branschorganisation i en viktig bransch.Förutom att organisationen representerar hela kedjan, så har de en bra dialog med konsumenter. Vi på KRAV tror att det är en del av förklaringen till att andelen KRAV-märkta ägg är så stor som 12 procent, säger Lars Nellmer, vd KRAV.

Med Svenska Ägg har KRAV 27 medlemsorganisationer, till exempel Djurens rätt, Naturskyddsföreningen, Scan, Fältbiologerna. LRF och Lantmännen, för att nämna några
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109