23948sdkhjf

Unibakes VD slutar

Jan Henriksen lämnar Unibake och Werner Devinck blir tillförordnad vd.
Jan Henriksen, vd Lantmännen Unibake, har valt att lämna sin tjänst för att anta andra utmaningar utanför Lantmännen.

- Jag beklagar Jans beslut att lämna Lantmännen Unibake, som har genomgått betydande och viktiga förändringar under Jans ledarskap. Samtidigt respekterar jag Jans eget beslut att söka nya utmaningar utanför Lantmännen. Jan kom till Lantmännen som vd för Kronfågelgruppen i början av 2009, och hade en avgörande och väsentlig roll i den positiva vändningen av verksamheten. I januari 2012 blev han vd för Lantmännen Unibake - och har under sin tid som vd svarat för många viktiga bidrag till Unibakes utveckling. Jag vill passa på att tacka Jan för sina insatser i Lantmännen, och önskar honom lycka till i sin framtida karriär, säger Per Olof Nyman, vd och koncernchef för Lantmännen i ett pressmeddelande.

Nuvarande VD i storbrittanien
Werner Devinck, nuvarande vd för Lantmännen Unibake i Storbritannien, kommer att ersätta Jan som tillförordnad vd. Werner har lång erfarenhet från ledande positioner inom koncerner som Philips och Whirlpool, och för med sig en betydande internationell erfarenhet.

Ledarskapsförändringen inom Unibake äger rum omedelbart. Rekryteringsprocessen för att hitta en permanent ersättare för Jan Henriksen har påbörjats. Werner kommer, förutom sitt uppdrag som tillförordnad vd för Unibake, också att behålla sin position som vd för Unibake i Storbritannien. Werners främsta fokus kommer vara att fortsätta genomförandet av strategin ONE Unibake.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078