23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Martin & Serveras nya tjänst – digital menyplanering för lägre klimatavtryck

Martin & Servera tar ännu ett grepp för att minska klimatavtrycket.

Sedan tidigare har Martin & Servera haft information om CO2-ekvivalenter på sina varor. Nu har de lyft den informationen digitalt i ett verktyg de kallar Menyplanering.

Enligt bolaget kan man nu beräkna klimatavtrycket per portion för en maträtt, och på så sätt test sig fram för att få så litet klimatavtryck man önskar. Det totala klimatavtryck i CO2-ekvivalenter ändras automatiskt när en ingrediens byts ut eller ett recept förändras.

– Den som testar sig fram i klimatkalkylatorn ser snabbt att det, utan dramatiska förändringar, går att reducera sin klimatpåverkan bara genom att välja rätt råvaror och ursprung, säger Emelie Hansson, hållbarhets- och kvalitetschef, Martin & Servera-gruppen, i enn kommentar i ett pressmeddelande.

Efterfrågan om att kunna göra rätt på restaurangernas menyer är stor, men att det egentlien ligger utanför Martin & Serveras egen verksamhet. Men för att det ska bli förbättringar måste man samarbeta skriver de.

– Därför sker det mesta – och bästa – klimatarbetet i dialog med våra kunder och leverantörer. Vi hoppas att det här ger restauranger ökade möjligheter att sprida kunskap och kanske involvera restauranggästerna i omställningen, säger Emelie Hansson.

Klimatvärdena i tjänsten är framtagna av Consupedia och baseras bland annat på Rise klimatdatabas för livsmedel.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.187