23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Pågen bygger ny bagerifabrik – första spadtaget taget

Bageriproducenten satsar på ett jättebageri som ska producera 510 000 ton livsmedelsprodukter per år, och ska stå klar under 2028.

Under måndagen kunde Pågens vd Anders Carlsson Jerndal ta det första symboliska spadtaget i norra delen av Landskrona efter att bygglovet nyligen beviljats. 

– Bageriet i Landskrona blir en viktig del i att kunna tillmötesgå konsumenternas önskan om att kunna köpa än mer färskt bröd. Genom detta bageri kommer vi säkra vår leveransförmåga långsiktigt och kunna växa ytterligare på de europeiska marknaderna. Vår investering befäster också Pågens fokus och tro på svenskt livskraftigt lantbruk och det nära samarbete vi har med svenska lantbrukare, skriver Anders Carlsson Jerndal i ett inlägg på Linkedin.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094