23948sdkhjf

Mackmyra etablerar nytt whiskylager

Mackmyra etablerar nytt whiskylager i Tyskland.
Mackmyra Svensk Whisky etablerar ett nytt whiskylager på godset Gut Basthorst strax utanför Hamburg i Tyskland. Det nya lagret ska förse nordtyskarna med svensk maltwhisky genom personliga whiskyfat.

– Sedan en tid tillbaka har vi Area Sales Manager Angela Pulejo på plats för att driva uppstarten på den nordtyska marknaden med försäljning, nytt lager och provningar. Vi ser stora möjligheter i Tyskland både för det personliga whiskyfatet och för Mackmyras unika flaskprodukter, säger Johan Åsman, Sales Director på Mackmyra i ett pressmeddelande.

Läs också: Från mode till whisky – ny vd på Mackmyra

Gut Basthorst ligger ca 35 km från Hamburg och har anor från medeltiden. Godset är känt för sina säsongsmarknader med lokalproducerad mat och hantverk, samt olika sport- och kulturarrangemang. I samband med den populära julmarknaden den 30 november tas det första spadtaget för whiskylagret med Mackmyra-grundare och kunder på plats.

– Hamburg-regionen är en naturlig plats för etablering av vårt första lager utomlands eftersom det är den geografiska porten till Tyskland och ett populärt besöksmål för många svenskar. Genom ett lager kan vi agera lokalt och bygga långsiktiga relationer med kunderna, en modell som vi redan har tillämpat med framgång på våra lokala lager i Sverige, säger Mackmyras vd Magnus Dandanell.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078