23948sdkhjf

Ostfestival i februari 2014

Ostfestival för den goda svenska osten hålls 7-8 februari 2014.
För att uppmärksamma den goda svenska osten arrangerar SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik och Nordiska museet en ostfestival den 7-8 februari 2014.

– När det gäller smak är svensk ost i världsklass och med Ostfestivalen vill vi visa upp just den goda svenska osten och dess historia. Att vi i Sverige väljer importerad ost i allt högre grad är en tråkig utveckling eftersom svensk ost har en lång tradition med förankring i vår kulturhistoria och det är något som vi ska vara stolta över säger Britt Rahm, sensorikexpert på SIK i ett pressmeddelande.

Fokus på svensk ost
Britt Rahm är initiativtagare till Ostfestivalen tillsammans med Ia Orre som är mat- och vinskribent med stor kunskap om svenska ostar och ett brett kontaktnät bland osttillverkare och ostkunniga. Under Ostfestivalen på Nordiska museet i Stockholm kommer besökarna att få ta del av bland annat seminarier, föredrag, tävlingar och provsmakningar tillsammans med andra ostälskare. Festivalens fokus är svensk ost, fäbodkultur, osttillverkning, osthandel och den goda ostens smak. Naturligtvis finns goda svenska ostar till försäljning. Det här är festivalen för ostälskare, osttillverkare, ostprovare, kockar, media, osthandlare och nyfikna i alla åldrar. Här möts nya idéer och gamla fina svenska osttraditioner.
Läs mer om: ost
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078