23948sdkhjf

Heinz i samarbete med Ford

Ford och Heinz samarbetar om hållbara fordonsmaterial.
Det kan vara svårt att se kopplingen mellan tomater och bilar. Men forskare på Ford och Heinz ser möjligheterna till samarbete.

Idag utforskar tekniker på de båda bolagen möjligheten att använda tomatfiber för att utveckla hållbara kompositmaterial som kan användas i fordonstillverkning. Kanske kan torkade tomatskal användas för att fästa elkablar eller förvara småprylar i en framtida Ford.

- Vi tar nu reda på om den här restprodukten kan användas i biltillverkningen, säger Ellen Lee, teknisk specialist på Ford i ett pressmeddelande. Målet är att tillverka en starkt och lätt material som uppfyller kraven från produktionen, samtidigt som det gynnar miljön.

Återanvända skal
På Heinz letade forskarna efter nya sätt att återanvända skal, skaft och kärnor från de mer än två miljoner ton tomater som bolaget använder varje år för att producera sin mest sålda produkt: Heinz Ketchup. Cheferna på Heinz tog kontakt med Ford.

- Vi gläder oss att tekniken nu blivit validerad, säger Vidhu Nagpal, som ansvarar för FoU inom förpackningar på Heinz. Även om forskningen ännu befinner sig på ett tidigt stadium, och många frågor återstår, ser vi med spänning fram om de möjligheter som projektet kan ge både Heinz och Ford.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094